دکتر محمدحسن سمندری

متخصص جراحی فک و صورت و زیبائی


برنامه هفتگی

پیچ و پلاک های توی فک پس از عمل

با پیچ و پلاک های توی فکم پس از عمل چه کنم ؟
بسیاری از بیماران به خاطر درمان شکستگی فک یا جراحی ارتوگناتیک ، پیچ و پلاک یا سیم درون فک آنها کار گذاشته شده است . این دسته از بیماران همیشه نگران عفونت یا شکستگی دوباره فک خود می باشند و فکر می کنند اگر این وسایل از فک آنها بیرون آورده شود ، درباره فکشان جابجا می شود . همچنین گاهی دندانپزشکان نیز به خاطر بودن این وسایل یا نزدیکی آنها با دندانها ، از انجام کارهای دندانپزشکی برای این بیماران خودداری می کنند که ترس بیماران از این چیزها را بیشتر می کند .

واقعیت چیست ؟

در بیمارانی که استخوانهای آنها به خاطر شکستگی یا جراحی ، یکپارچگی خود را از دست می دهد ، جراح برای نگه داشتن استخوان در شکل و جای درست ، از پیچ و پلاک یا سیم استفاده می کند تا استخوان بتواند دوباره جوش بخورد و بهبود یابد .

این کار مانند بتن ریزی در ساختمان سازی است که مهندس ساختمان شکل سازه مورد نظرش را با قالب بندی درست می کند تا بتواند بتن ریزی کند.پس از بتن ریزی چند هفته زمان لازم است تا بتن استحکام خود را به دست آورد و پس از آن ، قالب ها کاربرد خود را از دست می دهند و باید باز شوندو ساختمان نیازی به آن قالب بندی ها ندارد پیچ و پلاک های استخوانی نیز پس از آنکه بهبود استخوان به میزان مشخصی برسد که معمولا 3 تا 6 ماه زمان می برد ، دیگر کارایی خود را از دست داده و مانند یک جسم اضافه در بدن می ماند . گرچه ساخت و استفاده این وسایل به گونه ای است که پس از این زمان برای بیمار زیانی نداشته باشد و بتواند در بدن بماند و اگر بیمار با مشکلی روبرو نشود تا پایان عمر می تواند باقی بماند .

بنابراین پس از گذشت شش ماه از جراحی ، هر گونه درمان دیگری ( پزشکی یا دندانپزشکی ) مشکلی نخواهد داشت و شخص مانند هر شخص عادی دیگری می تواند درمان های معمول را انجام دهد .گاهی در زمان جراحی به خاطر کمبود جا یا مشکلات زمان عمل ، پیچ و پلاک ها در جای مناسبی جایگذاری نمی شوند یا به خاطر آنکه فلز گرما یا سرما را به خود جذب می کند بیمار احساس نا خوشایندی پیدا می کند یا پیچ و پلاک ها دچار عفونت می شوند یا مشکلات دیگری پیش می آید که جراح ناچار به بیرون آوردن آنها می شود .

در این صورت دست کم باید یک سال از زمان عمل گذشته باشد تا بتوان با خیال راحت پیچ و پلاک ها را بیرون آورد . در این زمان در صورتی که پلاک ها در جایی باشند که در دسترس باشند می توان سرپایی آنها را بیرون آورد . در غیر اینصورت ، باید مانند عمل بار اول ، بیمار بیهوش شده و با همان برش های دسترسی پیچ و پلاک ها را بیرون آورد .

بنابراین تا زمانی که بیمار از بودن این وسایل در صورت خود احساس ناراحتی نکند یا با درمان های دیگر تداخل نداشته باشد ، پیچ و پلاک ها بی خطر هستند و نیازی به بیرون آوردن آنها نیست .


آدرس مطب : اصفهان خیابان فیض خیابان رحیم ارباب جنب مرکز درمانی روزبه ساختمان آریا طبقه اول
تلفن : 36642982 - 031

نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
صفحه اصلیبیوگرافیمطالب و مقالاتانیمیشن جراحی اصلاحیسوالات پزشکیپیامهای کاربرانسایتهای دیگربرنامه هفتگی