دکتر محمدحسن سمندری

متخصص جراحی فک و صورت و زیبائی


برنامه هفتگی

باورهای نادرست درباره درمان با ایمپلنت

در یک قرن گذشته دانش و تکنولوژی در همه رشته های علمی پیشرفت شگرفی داشته است . دندانپزشکی نیز به عنوان رشته ای علمی که با تکنولوژی پیوندی ناگسستنی دارد نیز از این پیشرفت نهایت استفاده را برده است و شاید شاه بیت و مهمترین پیشرفت در این باره را بتوان معرفی ایمپلنت به دنیای دندانپزشکی نام برد . گرچه ایمپلنت یا دندان کاشتنی مانند هر ساخته دیگر دست بشر بدی ها یا معایبی را دارد که باید در درمان هر بیماری پس از سنجش خوبی و بدی این درمان در نهایت به این نتیجه رسید که آیا این کار مناسب بیمار هست یا نه ؟

امروزه درمان ایمپلنت را در همه دنیا به عنوان بهترین درمان برای دندان های از دست رفته بیمار از یک دندان تا همه دندان ها می دانند ولی این درمان نیز مانند همه درمان های دیگر امکان شکست یا به وجود آمدن مشکلاتی در زمان یا پس از درمان نیز مانند همه درمان دارد و به همین خاطر و به خاطر ناآشنایی بیماران با این درمان و مهم تر از همه به خاطر تبلیغات بیرون از اخلاق و گاهی گمراه کننده همکاران ، باورهایی در بیماران به وجود آمده که از واقعیت به دور است و نیز بعضی از این باورها بیماران را از درمان لازم دور کرده وآنها را نسبت به ایمپلنت بدبین می کند . در اینجا به چند باور نادرست که در میان مردم رواج دارد می پردازیم :

1 پیچ ایمپلنت یک جسم خارجی است و باعث عفونت لثه و استخوان می شود
ایمپلنت از فلزی کاملا بی ضرر برای بدن به نام تیتانیوم درست شده است که همه اعضای فلزی مصنوعی که در داخل بدن کار گذاشته می شود ازاین فلز می باشد و به همین خاطر خود فلز هیچ سمّیتی برای بدن ندارد . این فلز زمانی که در درون استخوان فک کار گذاشته شد ، و با آن جوش می خورد دیگر فضایی میان آن و استخوان وجود ندارد که میکروب بخواهد در آن فضا رشد کند ولی از لبه استخوان تا لبه لثه شیاری میان ایمپلنت و لثه وجود دارد که این شیار کاملا مانند شیار لثه در دندان طبیعی می باشد و به همین خاطر میکروب هایی که در شیار لثه دندان های طبیعی زندگی می کنند می توانند در شیار لثه ایمپلنت نیز رشد کنند و اگر بیمار بهداشت دهان را رعایت نکند همانگونه که در دندان طبیعی پیوره یا ( perio dontitis )درست می شود ، در ایمپلنت نیز peri- implantitis به وجود می آید و با درگیری ایمپلنت با این بیماری کم کم لثه و استخوان دور ایمپلنت از بین رفته و با آزاد شدن ایمپلنت از استخوان ، ایمپلنت از دست می رود .نکته جالب درباره عفونت ها این است که عفونت دندان می تواند از ته ریشه دندان به داخل استخوان و فضاهای دور دست و سر و گردن برود و گاهی جان بیمار را نیز به خطر اندازد ولی عفونت ایمپلنت تنها در دور دندان و لثه می ماند و نمی تواند به جاهای دورتر دست اندازی کند .

2 . لثه من ضعیف است و ایمپلنت در آن نمی گیرد
همان گونه که گفته شد ایمپلنت در درون استخوان کاشته می شود و گرفتن آن ربطی به لثه بیمار ندارد . گرچه بودن مقدار کافی از بافت نرم و لثه سالم در دور ایمپلنت برای سلامت و ماندن دراز مدت ایمپلنت لازم است و اگر بیمار این دست کم لثه سالم را نداشته باشد ، پیوند بافت نرم و لثه هنگام کاشت ایمپلنت به عنوان جزیی از درمان برای بیمار انجام خواهد شد .

3 ـ در بیماران مسن : ایمپلنت برای سن بالا به درد نمی خورد
گرچه در بسیاری از بیمارن از دست رفتن دندان ها از سن پایین آغاز می شود که می تواند به خاطر آسیب به دندان ، حوادث ، پوسیدگی یا اتفاقات دیگر باشد ولی سن و به بیان دیگر ، درمان ایمپلنت برای همه سنین و خصوصا بیماران با سن بالا طراحی شده است و سن به تنهایی فاکتور تعیین کننده ای در درمان ایمپلنت نمی باشد و سلامت نسبی بیماران و امید به زندگی در آنها فاکتورهای مهم تری هستند .
باورهای نادرست درباره درمان با ایمپلنت بخش دوم
باورهای نادرست درباره درمان با ایمپلنت بخش سوم


آدرس مطب : اصفهان خیابان فیض خیابان رحیم ارباب جنب مرکز درمانی روزبه ساختمان آریا طبقه اول
تلفن : 36642982 - 031

نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
صفحه اصلیبیوگرافیمطالب و مقالاتانیمیشن جراحی اصلاحیسوالات پزشکیپیامهای کاربرانسایتهای دیگربرنامه هفتگی