دکتر محمدحسن سمندری

متخصص جراحی فک و صورت و زیبائی


برنامه هفتگی

نکته های قبل از جراحی بینی ـ قسمت اول

تاثیر ناهنجاری رشدی فک بر تنفس و سلامت
رشد زیاد فک بالا و کمی رشد فک پایین از اشکالاتی است که میتواند حین رشد بدن اتفاق بیفتد . این ناهنجاری های رشدی علاوه بر اینکه باعث بهم خوردن بالانس و نازیبایی صورت می شود اشکالات دیگری نیز ایجاد میکند که می تواند باعث به خطر افتادن سلامت بیمار نیز بشود . به همین دلیل برطرف کردن این اشکال در درجه اول جراحی درمانی است که باعث بدست آمدن زیبایی نیز میشود .در این بیماران به دلیل کوتاه شدن لب بالا و عقب بودن فک پایین ، لبها در حالت عادی بهم نمیرسند و دهان بیمار همیشه باز است .

همچنین این افراد همیشه موقع خنده از پیدا بودن لثه ها یا بزرگ بودن دندانها شکایت دارند .ولی شکل اصلی در این بیماران اشکال تنفسی است . گاهی این بیماران در کودکی با تشخیص وجود لوزه سوم تحت عمل جراحی قرار گرفته اند ولی حتی پس از این جراحی نیز مشکلات آنها از بین نرفته است و علاوه بر بیشتر شدن تنفس دهانی ، بالانس اجزاء صورت نیز در پایان رشد قابل قبول نیست .

از دلایل ایجاد این مسئله همان طور که در ابتدا اشاره شد اشکال در رشد فک است که در طول رشد بدن وجود دارد و فقط با درمان یک مشکل (مانند لوزه سوم) نقص رشد برطرف نمیشود .در این بیماران به دلیل نقص رشد ، استخوانهای داخلی و کف بینی و سینوسهای فک بالا کم رشد میکنند که باعث ایجاد حالت برجسته بینی ، باریک شدن بینی ، عمیق شدن شیار کنار بینی و لب ، کشیدن شدن صورت ، عمیق شدن کام ، عقب بودن چانه و بهم نرسیدن لبها می شود .

همچنین به دلیل باز بودن دائم لبها ،هوا به جای رد شدن از بینی وارد دهان میشود . به دلیل قانون فیزیک که هوا همواره از مجرای بازتر حرکت میکند.
تنفس دهانی در این افراد باعث میشود که عمل تصفیه هوا توسط بینی انجام نشود ( گرفته شدن گرد غبار ، گرم شدن هوا و مرطوب شدن ) و هوای خارج ناگهان وارد ریه شود که این امر باعث ایجاد بیماریها ریوی ( آسم ، آلرژی ، عفونت ریه ، سرماخوردگی مکرر) می گردد .

همچنین این افراد معمولاً در خواب دچار خروپف میشوند زیرا موقع خواب عقب رفتن زبان باعث کم شدن راه هوایی و خروپف می گردد . با بالا رفتن سن و یا چاقی در این افراد ، گرفتگی راه هوایی در خواب شدیدتر شده و باعث ایجاد مشکلی به نام وقفه تنفسی خواب ( sleep apnea ) می شود که این مشکل باعث ایجاد پرفشاری خون و ناراحتی قلبی میشود .

این بیماران ممکن است با تشخیص انحراف تیغه بینی یا پولیپ بینی چندین بار تحت عمل جراحی قرار گیرند ولی هر بار تنفس بینی در آنها با اشکال بیشتری صورت گیرد .
مشکل وقتی شدیدتر و غیر قابل برگشت میشود که به دلیل برجسته نشان دادن بینی ، بیمار تحت عمل جراحی کوچک کردن بینی قرار گیرد که این عمل باعث بدتر شدن راه هوایی بیمار و قطع کامل تنفس از بینی می شود .

برای درمان صحیح این بیماران ، ابتدا آنها باید از نظر اشکالات رشدی فک بالا و پایین مورد بررسی قرار گیرند و پس از مشخص شدن علت ، تحت عمل جراحی فک (ارتوسرجری) قرار گیرند .

در این عمل ، علاوه بر تصحیح موقعیت فک بالا و پایین که باعث اصلاح حالت بالانس اجزاء صورت می شود ، لب ها در حالت عادی روی هم قرار گرفته و بدلیل تصحیح استخوانهای کف و اطراف بینی اصلاح راه هوایی ، تنفس از بینی نیز حالت طبیعی پیدا میکند و با جلو آمدن فک پایین ، راه هوایی پشت زبان نیز به حالت طبیعی میرسد . از نتایج مهم این نوع جراحی ها ، جلوگیری از بیماریهای احتمالی ذکر شده مانند پرفشاری خون و بیماری قلبی ، sleep apnea یا توقف تنفسی در خواب و مشکلات ریوی می باشد . در قسمت بعد نکات دیگری در این رابطه مورد بحث قرار خواهد گرفت .

عکس های قبل وبعد از جراحی یک نمونه از بیماران . برای دیدن آلبوم جراحی کلیک کنید .

نکته های قبل از جراحی بینی ـ قسمت دوم


آدرس مطب : اصفهان خیابان فیض خیابان رحیم ارباب جنب مرکز درمانی روزبه ساختمان آریا طبقه اول
تلفن : 36642982 - 031

نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
صفحه اصلیبیوگرافیمطالب و مقالاتانیمیشن جراحی اصلاحیسوالات پزشکیپیامهای کاربرانسایتهای دیگربرنامه هفتگی